ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Истории за доброто, разказани със сърце

Заповядайте на представянето на книгата „Сан сан, Япония“ от Юлияна Антонова на 26 май (четвъртък) 2022 г. от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“. По време на събитието ще участват още Георги Милков, Ирина Тенчева, Магдалена Гигова и Владо Пенев. Входът е свободен.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си.

Авторката е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух.  Талантът й да открива вдъхновяваща история в дребната наглед случка, умението да говори с хората така, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изящно като в японска гравюра, превръща книгите й „Моши моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“ в бестселъри.

Този нов сборник с разкази е естествено продължение на стремежа й да раздипля пред читателя – пласт по пласт многоликата душа на японската култура  и начин на мислене. А когато това е направено с обич, разбиране и преклонение, винаги докосва сърцето.

„Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа.

Отзиви за „Сан сан, Япония“:

„Сан сан, Япония“ е нежен звън от душата на Юлияна Антонова-Мурата. Авторката излива любовта си към японския морал и съпричастност. Разкрива Страната на изгряващото слънце каквато никога няма да я видим, защото преживяванията и чувствата са си лично нейни. И неусетно се влюбваме в Япония безрезервно.  – Магдалена Гигова (журналист и писател)

„Юлияна Антонова-Мурата пише за едни истински хора, които е срещала и които на пръв поглед са обикновени. Но запознавайки се с тях и предавайки историите им по нейния увличащ читателя стил, пред нас се изграждат образи за хора, за които уважение, съпричастност, достойнство и понякога саможертва са част от тяхното ежедневие.

„Сан сан, Япония“ ще ви отведе в света на Страната на изгряващото слънце,  ще ви разкаже по един изключително приятен и деликатен начин за обаятелната култура на отношенията там, за хората и техните порядки, за тяхната същност, като всичко това е описано по един великолепен начин“ – Веско Ешкенази, цигулар, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър

Книгите на Юлияна  Антонова-Мурата са като самата нея – фини и деликатни, говорещи за Смисъла, за Човека, чрез неговите ежедневни помисли и постъпки. Грижата за Света е на пиедестал, а деликатността и възпитанието на душата е начин на живот. Япония – една моя мечта за изгрева  и вишневият цвят! Обич, Благородство и Духовност. Там, където общото е лично твое. Където си срещат последните технологии с топлината на жеста към другия. – Биляна Петринска, актриса

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина